Po shodu – pohod skozi institucije

Organizacijski odbor Shoda za znanost se zahvaljuje vsem, ki ste včerajšnji shod podprli in/ ali se ga udeležili v živo.

Shod je kot izraz solidarnosti in skupnega izražanja nestrinjanja z raziskovalno politiko uspel, kar nas zavezuje k temu, da spremljamo usodo naših zahtev. Tudi zato bo Organizacijski odbor v skladu z dogovorom s formalnimi predstavniki vključenih ustanov deloval do trenutka, ko bodo stekla formalna pogajanja z Vlado RS oziroma z njenimi predstavnicami in predstavniki. Glede na to bo delo odbornic in odbornikov osredotočeno predvsem na pozive Vladi RS in Državnemu zboru, naj se do zahtev opredeli v doglednem času oziroma naj v doglednem času imenuje kompetentne sogovornike.

V vmesnem času pozivamo vse raziskovalke in raziskovalce, naj nam posredujejo morebitne dodatne predloge za spremembo zakonodaje, načina financiranja ali načina evalvacije predlogov raziskovalnih projektov. Predloge lahko posredujete na e-naslov organizacijski.odbor@marchforscience.si.

Organizacijski odbor bo o dogajanju sproti obveščal medije, sicer pa bodo vse novice v zvezi z našimi prizadevanji dostopne na spletni strani www.marchforscience.si.

Za znanost!

Organizacijski odbor

Ljubljana, 20. aprila 2017